スポンサーサイト

0

    一定期間更新がないため広告を表示しています

    • 2010.04.22 Thursday
    • -
    • -
    • -
    • -
    • by スポンサードリンク

    SPRING CLEANING!

    0
       Jap ekk bagi makcik cleaner masa sket nak vacuum, buang sawang, kutip sampah sarap kat sini. Lamanyerrr tak jumpe umah ni..
      Jumpe nanti ye! Makcik baaaanyak citer ni!

      Tunggguuuuu!!!... - mrs semtz

      SALAM AIDILFITRI BUAT SEMUA MUSLIMIN MUSLIMAT!

      0
          

        Tak terlambat lagi rasenye The Semtzs nak memohon ampun dan maaf kepada semua yang singgah ke blog daif ini. Semoga ada lagi Ramadhan dan Aidilfitri untuk kita semua tahun hadapan.. Insya Allahh..

        Embun berderai di pagi Syawal 1430 tatkala tangan bersambut, ciuman di titip dan hati luluh mengenangkan yang tiada. - mrs semtz



        UP... IN!! IP.. IN!!!

        0
           JENG JENGGGGGGGGGG!!!


          CAAAKKKK!!!!!!!



          ...
          ...
          ...
          ...



          DAPATKAN DI KEDAI2 VIDEO BERHAMPIRAN ANDA!!!!

          HEHEHEHE...

          MRS SEMTZ DAN BESKOT RAYENYERR..

          0
            Panass.. panass!!!

            Jadik ke rope dier nie? hikhik..

                  
            30 persen beskot dalam taperweyr yang selamat posing... yang lain2 -> selamat lam pewut Mr Semtz hehe..

            Verdict?
             - tak cukup cekelat.. The Semtzs suker pahet2..
             - manissss!!!
             - boley laaa wat makan budak2 di ari rayeee..

            Membuat kueh raye memerlukan kerajinan tahap gaban. Tskk.. - mrs semtz



            PICTURE OF DARIS. HMM?

            0
               Mr Semtz..
                                        

              Mrs Semtz..
                                        

              The Semtz Juniors...?
               

              Ahahahaha makcik sukeee!!!! Ni hasil morphing kat satu website ni. Very fun!
              Interested to try? Go here. Got it from my lil sista's blog.
              Technology is amazing.. Subhanallah..

              Tapi apa-apa pun, gambar morphs ni memang tak betui.
              Daris had his papa's signature nose -> BUULAATTT! (Go check again the pic at the top to get the idea).
              Hehehee... :))

              Nak morph muke mak ngan abah lak. Ada kuar muke makcik or my sistas ke agaknye hihik! - mrs semtz






              車を生産する会社に勤めてるのにぃ...

              0
                        **
                            

                今、新車がめっちゃほし〜いぃぃぃ!!!!

                ** No, this isn't my latest pic. - mrs semtz

                REMOTE CONTROL SIGNAL EXTENDER

                0
                   Tada-aaaaaa!!!! <Jangan edjas PC anda. Gamba memang blurr>


                  Akhirnyer berjaye jugak cenel2 estro yang mahai tu naik ke TV bilik tido The Semtzs kat tingkat atas ni yeayyyy!!!
                  Dan tanpa perlu wayar-wayar selirat sana sini yeayyy!!
                  ..tapi terbang la RM300 huhu uwaaa...!!
                  Nampak gayenye makin lunyai la tilam katil kitorang dah dapat nonton estro atas katil je sambey baring2 ekekeke..

                  Haa ni dia dak kenit yang berjaye membaloikan RM71.95 makcik setiap bulan.
                  Posing depan..

                  Posing belakang.. 

                  Dakni wireless, so harge pun takdeless lah. Kalo yang ada wire memang ada less lah hehe! Beza = ><RM250.
                  Satu ketui 'sender' > letak kat decoder/TV nomor 1.
                  Satu ketui 'receiver' > letak kat TV nomor 2.
                  Tapi yang wat poblem sikit ialah dakni punye 'IR Cable' (= mende kecik kena parking depan lens decoder untuk membolehkan remote control berfungsi di 'receiver'). Dah cantik2 pasang seme, makcik pun try la amik remote dan cube tukar cenel dari bilik, tapi sampai sakit ibu jari tekan punat remote tak bertukar2 gak. So Mr Semtz pun turun bawah balik untuk edjas si IR Cable bagi cun2 kat lens decoder. Maka terjadi la jerit berbalas jerit antara The Semtzs di petang 16 Ramadhan..
                  Mr: "Dahhh?", Mrs:"Taaakk!!".. <- (20++ kali).
                  Dan selepas ke berapa kali Mr Semtz ubah parking si IR Cable, akhirnye..
                  Mrs: "Dahh!! Dah!! OK, OK!!".
                  Phewww.. ingatkan sesia je RM300..

                  Kalo sape tingin nak beli, sile ke Jalan Pasar, KL. Google map je kalo tak tau jalan. The Semtzs pon pestaim pi sana. Memang haven untuk yang giler AV. Ala-ala Akihabara kat Jepun. Nama je Jalan Pasar, tapi kedai seme jual barang elektrik. Kot ada ikan pun, tepi2 jalan tu ada laa orang jual ikan akuarium. Murah kot, sebab memang raaaaaamai orang beli.

                  Tak suke jalan KL di bulan puasa pada waktu hujung minggu - mrs semtz




                  GIABOK? GEARBOK? GEARBOX?

                  0


                    Orang laen dah laaame hentam mende nie. The Semtzs baruu je cube untuk PERTAMA kalinyer hari ni hehehehehehe... Memang sedap bebenorr.. (bak kate oghang Peghok ler).

                    Hari ni bazar Ramadhan Seksyen 18 pulak kami terjah. Malas nak pusing pegi seksyen yang jauh2 sebab hari Jumaat ni jalan kat Shah Alam memang jem tahap tak hengat. Adik2 yang jual ni dok goda2 hidung manusia2 lapar yang lalu lalang tu dengan seperiuk besaaaaaaaar sup mendidih. Bau dier perrhhhhh! Jangan cakap laa menusuk rongga hidung sungguh. Mr Semtzs yang memang nak cari sup hari ni terus order dak gearbok ni. Adik tu plak baekkk punye taktik dia angkat bapak besar punye gearbok (mungkin dia pilih ikut saiz pembeli kot). Kena la RM10.

                      Tengok je la betapa BESARnye bapak gearbok ni berbanding ngan tangan BESAR Mr Semtz yang memang BESAR tu.
                    Habis selesai disedut isi2 dalam lubang gearbok tu, makcik pun toreh lah isi2 campur urat2 campur tendon2 kat tulang tu. Manakutkan tengok Mr Semtz balun! Makcik setakat hirup sup secara ayu je.. hehehe.

                    Rupa gearbok yang togel lepas kena toreh.

                    Kalo teruja tengok gearbok ni bleh la cari kat bazar Ramadhan seksyen 18 Shah Alam. Nama gerai dia 'Sup Banda Hilir'. Memang mahvelousss!!! Tambah lak sejuk2 musim ujan ni pekna sup camni hirup panas2. Yumm!!

                    Rahsia nak sedap masak sup - kiub maggi sup tulang & serbuk rempah korma. -mrs semtz








                    DATO SPIDERMAN

                    0
                       Alain Robert Phillipe aka French Spiderman akhirnya berjaya jugak menakluk puncak Twin Tower kita yang glemer seantero dunia tu!
                      Bravo!!
                      Tabik spring!!
                      Walopun dia kena tahan dek polis.. pastu kena denda RM2K.. pastu takde sape pun yang jerit2 bagi sokongan moral kat bawah mase dia panjat menatang tinggi tu di subuh hari.. iskk..

                      Makcik rasa dia patut diberi title Datuk.
                      Ye lah, kalo banding ngan Shah Rukh Khan leh dapat sebab promosi Melaka kat filem dia, encik Spidey ni dah promosi Twin Tower kita ngan aksi berani kiokk dia.
                      Lagi pulak makcik rasa encik Spidey ni LEBIH LAYAK dapat title tu berbanding SRK.
                      Kenapa?
                      Cuba jawab, mana lagi ramai.
                      1- Penduduk dunia yang tengok citer Hindustan yang ada scene SRK kat Melaka?
                                ATAU
                      2- Penduduk dunia yang tengok CNN News/ World News etc yang tunjuk encik labah-labah panjat Twin Tower?

                      Saper jawab nombor 1 -> sile mohon tukar warganegara Bollywood.

                      Tapi alasan paling kukuh untuk nobatkan 'Dato Spiderman' ialah:
                      Lambang '1 Malaysia' kecik kat kaki dia.

                      Cube cek dada berbulu SRK. Ada bendera Malaysia tak?

                      DS Najib dok laung '1Malaysia', tapi kat area umah The Semtzs kecoh laung 'Kami bantah kuil ini!!'. Tapi rase macam ni da jadi lebih pada kes politik berbanding kes agama.. hmmpp.. -mrs semtz

                      NAK ROTAN KE TAKNAK NI?

                      0

                        Salam Ramadhan semua.

                        Hari ni dah hari ke-6 Insya Allah.. makcik belum ponteng lagi hikhik. Alhamdulillah..

                         

                        Terbaca kat Yahoo hari ni pasal rotan si Kartika nampaknya takkan dijalankan terus.

                        Hari tu dah elok2 naik van pegi Kajang, patah balik.. Sebabnya, nak menghormati bulan Ramadhan. Adeh laa, pihak mahkamah baru tersedar ke nak hormat bulan suci ni?

                        Tapi yang menariknye, esok nya pulak keluar pulak kenyataan rotan ditangguhkan sebab takde tukang rotan. Hmm nak malu ke tak dengan fakta ni? Satu dunia tahu: Malaysian Syariah = Teachers without the books.

                         

                        Dan akhirnya hari ni keluarlah cerita sebenar di sebalik penangguhan rotan si Kartika ni.. Malaysia MALU rupanya.. Ya lah, dah satu dunia kenal Malaysia ni mengamalkan Islam ‘berperikemanusiaan’, tiba2, ada seorang wanita muda beranak 2 kena tangkap pulak tengah teguk air setan kat ceruk kawasan pelancongan, terus kena rotan beb. Rotan tuuu! Media luar mesti terfikir ahli2 masjid kat Malaysia ni dah free sgt ke sampai boleh mengintip orang minum arak kat area2 macam tu.

                        Makcik rasa kalau ahli2 masjid ni datang KL, bawak je diorang pegi kawasan berbukit berbintang tu gerenti senang2 je boleh tangkap ‘Kartika’ macam2 saiz, macam2 fesyen, macam2 umur. Mau tak cukup pokok rotan kat Malaysia ni rasanya.

                         

                        Kes ni memang classic ‘Gajah dengan gajah bergaduh, kancil tersepit di tengah’. Makcik kesian ngan Kartika yang terpaksa berdepan ‘hukuman’ lebih berat dek kerana media dan orang2 berpengaruh di Malaysia ni. Yang makcik nak gelak tu, ramai pulak suruh dia ‘appeal’ atas dasar kemanusiaan walhal semua tahu si Kartika memang mintak nak kena rotan! Makcik rasa diorang ni bukan apa..mungkin pada diorang minum arak tu lebih kurang minum coke ke sarsi je. Tak berbaloi la kena rotan. Kalau merogol ke, merompak ke, nampak lojik le kena rotan kann.. Tambah pulak yang dirotan tu awek muda, model plak tu. Kalau gengster kampung dusun ke, ahli kumpulan gagak itam ke, lojik jugak la montot depa kena rotan kaw-kaw 6 kali kann..

                         

                        Kepada Kartika, (kalau tengah2 boring kena jwb soalan wartawan tu tiba2 bukak internet dan terjumpe blog makcik ni hehehe), makcik nak pesan ni je:

                        Buat taubat nasuha dan selebihnya serah pada yang Esa. Kalau boleh, tutup aurat lepas ni yee. Insya Allah terbatas sikit kalau hati berniat nak buat benda2 yang haram.

                         

                        Kepada Tuan Malaysiaku, makcik sayang kamu. Tapi udah2 le menghina agama suci kamu ni haa. Azab Allah dah tinggal saat2 terakhir je sampai tuu!.. Wallahua’lamm..

                         

                        Tingat kena rotan ngan abah masa kecik dulu.. lepas rotan abah datang pujuk hahaha. – mrs semtz

                         

                         


                        | 1/3PAGES | >>

                        PR

                        calendar

                        S M T W T F S
                            123
                        45678910
                        11121314151617
                        18192021222324
                        252627282930 
                        << June 2017 >>

                        Flickr!

                        www.flickr.com
                        This is a Flickr badge showing public photos and videos from ijazambry. Make your own badge here.

                        Try your hands at this! Draw!

                        Leave your message here!


                        ShoutMix chat widget

                        Blog traffic!

                        Visitors


                        widgeo

                        selected entries

                        archives

                        recent comment

                        recent trackback

                        links

                        profile

                        search this site.

                        others

                        mobile

                        qrcode

                        powered

                        無料ブログ作成サービス JUGEM